5 турецьких банків запроваджують російську платіжну систему "Мір"
Категорія
Економіка
Дата публікації

5 турецьких банків запроваджують російську платіжну систему "Мір"

5 турецьких банків запроваджують російську платіжну систему "Мір"
Джерело:  online.ua

За словами турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана, п’ять турецьких банків запроваджують російську платіжну систему "Мір". Про це він заявив після повернення з Сочі.

Джерело: Bloomberg

У Туреччині частоково запроводять російську платіжну систему "Мір"

Згідно з останніми данів, очільники центробанків двох країн зустрілися під час переговорів президентів Туреччини та Росії 5 серпня. Ердоган також почав стверджувати, що такі зміни є полегшенням як для російських туристів, так і для його країни.

Що важливо розуміти, Ердоган та Путін домовились про часткову оплату постачання природного газу в рублях. Попри публічне засудження офіційною Анкарою повномасштабної війни Росії проти України, Туреччина досі не приєдналась до санкцій Штатів та Євросоюзу проти країни-агресорки.

Окрім того, турецька влада не припинила імпортувати енергію з Росії, яка забезпечила чверть її імпорту нафти та близько 45% поставок природного газу минулого року.

Володимир Путін та Реджеп Ердоган (фото — commons.wikimedia.org)

Ба більше, глава Туреччини підтримує будівництво "Росатомом" атомної станції Аккую, довкола якої розгорівся скандал, після того, як Росія усунула від виконання проєкту одного з головних турецьких підрядників.

Енергетична компанія Akkuyu Nukleer AS, що контролюється корпорацією "Росатом", розірвала свій контракт з турецьким будівельником IC Ictas на користь російського TSM Enerji щодо завершення будівництва АЕС на території Туреччини, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?