5 українців можуть перебувати під завалами в Туреччині — МЗС
Категорія
Світ
Дата публікації

5 українців можуть перебувати під завалами в Туреччині — МЗС

5 українців можуть перебувати під завалами в Туреччині — МЗС
Джерело:  online.ua

У Туреччині внаслідок землетрусу під завалами можуть перебувати 5 українців, одну громадянку України госпіталізували.

Джерело: речник МЗС Олег Ніколенко

 У Туреччині шукають зниклих українців

Маємо інформацію про ймовірне перебування 5 українців під завалами. МЗС та посольство активно взаємодіють із турецькою владою задля їхнього порятунку, - повідомив Ніколенко.

Також одну громадянку України доправили до лікарні, її життю нічого не загрожує.

За словами Ніколенка, дипломати вже розшукали 103 українців.

Інші 22 громадянина не виходять на зв'язок. Наразі працюють над встановленням місць їхнього знаходження, МЗС підтримує зв'язок із рідними.

Також речник повідомив, що українські консули вирушили в зону стихійного лиха на півдні Туреччини задля допомоги українцям.

Дипломати везуть теплий одяг, предмети першої необхідності, ліки. На місці вони координуватимуть пошуки зниклих громадян, надання медичної допомоги постраждалим та організацію евакуації.

Землетрус у Туреччині та Сирії

Зранку 6 лютого на кордоні Туреччини та Сирії стався найсильніший у цьому столітті землетрус у країнах. Його магнітуда становила 7,8 бали. Після нього сталося ще два землетруси магнітудою 7,7 і 7,6.

Наразі відомо  про більше 15 тисяч загиблих. За прогнозами ВООЗ, кількість жертв стихійного лиха може зрости до 20 тисяч.

До Туреччини відправили рятувальний загін спеціалістів Держслужби з надзвичайних ситуацій для ліквідації наслідків стихійного лика та пошуку людей.

Загалом на ліквідацію наслідків землетрусу від України направлено 87 чоловік особового складу, 18 одиниць техніки та 10 пошуково-рятувальних собак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?