Періодична таблиця поповнилася 4 елементами
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Періодична таблиця поповнилася 4 елементами

Періодична таблиця поповнилася 4 елементами
Джерело:  The Independent

Таблиця хімічних елементів Менделєєва отримала чотири нових елементи, які заповнили сьомий ряд і зробили підручники по всьому світу застарілими.
The Independent повідомляє, що елементи 113, 115, 117 і 118 будуть додані до сьомого рядка таблиці після того, як вони були перевірені Міжнародним союзом теоретичної і прикладної хімії 30 грудня.
Всі чотири нових визнання є антропогенними. Суперважкі елементи створюються шляхом штовхання легких ядер один в одного і перебувають у радіоактивному розпаді, існуючому лише частку секунди, перш ніж розпастися на інші елементи.
Над елементами працювали з 2004 року, коли почалися дослідження відкриття та пріоритетності елемента 113. Але всі вони наразі задовільно пройшли суворі тести на прийняття до періодичної таблиці.
Редзі Нойорі - колишній президент японського інституту Riken, який допоміг виявити елемент 113, - сказав, що для вчених визнання досягнення "має більше значення, ніж олімпійське золото".
Нові елементи є першими, які будуть додані з 2011 року, коли таблиця отримала елементи 114 і 116.
Вони заповнять сьомий рядок або "період" в таблиці. Варто відзначити, що через спосіб побудови періодичної таблиці про існування і властивості елементів можна здогадатися до того, як вони додані.
Нові елементи ще не отримали свої остаточні імена або символи - можливість їх назвати отримають вчені з Японії, Росії та США, які їх виявили. Вони також зможуть вибрати буквенні символи (від 1 до 3), які відображатимуть елементи в періодичній таблиці. Елементи повинні бути названі на честь міфологічного поняття, мінералу, місця або країни, власності або вченого.
Наразі елементи названі, як їх числа: елемент 113 називається ununtrium (що означає 113-ium), і має символ Uut. Елемент 115 згадується як ununpentium або Uup; 117 - ununseptium або Uus; 118 - ununoctium або Uuo.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?