Китай закрив торги на біржі через сильний обвал акцій
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Китай закрив торги на біржі через сильний обвал акцій

Китай закрив торги на біржі через сильний обвал акцій
Джерело:  Reuters

Падіння фондового індексу найбільших компаній в Шанхаї і Шеньчжені CSI300 викликав "автоматичний вимикач" - механізм призупинення фондових ринків для відновлення стабільності ринку, повідомляє Reuters.
Рівень цін на китайській біржі впав на 7% в перший торговий день в 2016 році в понеділок, 4 січня, закликаючи комутатор вперше призупинити торгівлю. Крах, який послідував за випуском слабких економічних даних у понеділок, породжує нові сумніви щодо спроможності регуляторів згорнути важкі торгові обмеження, реалізовані в результаті масивного біржового краху влітку, в якому основні індекси впали на 40%, перш ніж втрутилося вище керівництво.
Багато аналітиків пов'язують зниження із закінченням 6-місячного періоду блокування з продажу акцій основними інституційними інвесторами - політика, яка реалізується для зміцнення індексу в результаті кризи.
"Це досить несподівано, - сказав стратег Cinda Securities. - Падіння, мабуть, активізувало продажі, в той час як включення вимикача посилило паніку, а ліквідність несподівано зникла, і це щось ніхто не відчував. Це була тиснява".
Аналітики Haitong Securities раніше оцінили, що до наступного понеділка буде звільнено в продаж акцій на вартість до 1,24 трлн юанів, якщо період блокування не буде продовжений.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?