Європейські акції починають рік з гіршими показниками за весь час
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Європейські акції починають рік з гіршими показниками за весь час

Європейські акції починають рік з гіршими показниками за весь час
Джерело:  Bloomberg

Європейські фондові індекси впали після того, як розгром китайських акцій відродив побоювання, що економічний спад в країні буде перешкоджати відновленню світової економіки, повідомляє Bloomberg.
Шахтарі очолили падіння в індексі Stoxx Europe 600, який втратив 2,7% до 11:56 у Лондоні, рухаючись в напрямку гіршого старту року за всю історію. Німецький індекс DAX, який був серед кращих виконавців у минулому році, впав на 3,5% - найбільший показник в Західній Європі. Китайський індекс CSI300 впав на 7%, викликавши автоматичні вимикачі, які припинили торгівлю на весь день.
Розгром слідує за чотирирічним періодом досягнень для європейських акцій, обходячи глобальні акції та S & P 500, які зійшли з лідерської позиції в квітні, через побоювання з приводу економіки Китаю. Індекс провідних європейських акцій Morgan Stanley з найвищим впливом виручки в азіатській країні впав до мінімуму з 2011 торік.
"Я тільки повернувся в офіс сьогодні, і це, безумовно, неприємно, - сказав Даніель Мюррей, голова відділу досліджень EFG Asset Management, що базується в Лондоні. - Два фактори об'єдналися, щоб створити дійсно сильний негативний настрої сьогодні: кінець минулого року був надзвичайно слабким, і ринки в Китаї були жахливими протягом ночі".
Stoxx 600, який доходив до 21% за рік у квітні, закінчив 2 015-й з посиленням 6,8%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?