Вчені створили дієту, яка здатна уповільнити старіння мозку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені створили дієту, яка здатна уповільнити старіння мозку

Вчені створили дієту, яка здатна уповільнити старіння мозку
Джерело:  Ортодокс

Наукові спеціалісти, які працюють в Медичному центрі Університету Раш, розробили спеціальну дієту для мозку, яка може значно зменшити його старіння, пише  Orthodox.

За словами фахівців, дана дієта, відома під абревіатурою MIND, являє собою злегка змінену середземноморську дієту і здатна відстрочити старіння майже на 8 років, сповільнюючи зниження когнітивних здібностей, яке є фактором ризику розвитку хвороби Альцгеймера. Згідно з планом харчування, люди повинні щодня вживати, як мінімум, три порції цільного зерна, зелені листові овочі, інші овочі, горіхи, бобові, келих вина, а також м'ясо птиці та ягоди, які потрібно їсти, принаймні, 2 рази на тиждень, і рибу, яку потрібно їсти, як мінімум, 1 раз на тиждень. У список продуктів, яких слід уникати, увійшли червоне м'ясо, вершкове масло і маргарин, сир, випічка та солодощі, смажені страви та продукти швидкого харчування. Саме таке харчування здатне поліпшити здоров'я мозку, говорять учені.


Щоб прийти до таких висновків, дослідники спостерігали за 960 дорослими із середнім віком 81 рік протягом 4,7 років, які не мали деменції на момент початку випробувань. У ході дослідження учасники проходили щорічні тести на когнітивні здібності, у тому числі тестування довгострокової і короткочасної пам'яті, тестування здатності сприймати просторові відносини між об'єктами і т.д. Також щороку випробовувані заповнювали анкети, що дозволило вченим порівняти, як дотримання дієти MIND було пов'язано зі змінами в мисленні. Було встановлено, що люди, які слідували дієті більш строго, мали на 7,5 років більш молодий мозок. Результати також показали, що дана дієта може на 50% знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?