Кличка-молодшого виключили з рейтингу IBF
Категорія
Спорт
Дата публікації

Кличка-молодшого виключили з рейтингу IBF

Кличка-молодшого виключили з рейтингу IBF
Джерело:  Boxing News

Міжнародна боксерська федерація (IBF) оприлюднила свої оновлені рейтинги у всіх 17-ти вагових категоріях. Найцікавіші зміни відбулися в рейтингу боксерів суперважкої ваги. По-перше, з рейтингу IBF був виключений колишній чемпіон світу за версіями IBF, WBA, WBO і IBO українець Володимир Кличко, який у попередньому рейтингу займав третю позицію, пише Boxing News.
Але тут ніяких змов проти Кличка шукати не варто - Володимир вже офіційно заявив, що скористається опцією в контракті на матч-реванш з чемпіоном світу за версіями WBA, WBO і IBO британцем Тайсоном Ф'юрі, і будь-який результат цього бою унеможливлює перебування Кличко в рейтингу IBF - перемога в матчі-реванші з Ф'юрі буде означати, що Володимир стане чемпіоном світу за іншими версіями, а чемпіони світу не можуть бути в рейтингу інших боксерських організацій. Ну, а в разі поразки Володимир, швидше за все, завершить кар'єру.
Набагато цікавіше інші зміни, які відбулися в рейтингу IBF серед боксерів суперважкої ваги, а саме стрибок британця Ентоні Джошуа і камерунця Карлоса Такама одразу на 4 позиції. Джошуа після ефектної перемоги над своїм небитим раніше співвітчизником Ділліаном Уайтом піднявся з 8-ї на 4-й рядок рейтингу, а Такам після перемоги одноголосним рішенням суддів над бразильським джорніменом Джорджем Аріасом піднявся з 9-го рядка рейтингу на 5-ю.
Це дуже і дуже важливі зміни, і ось чому: 16 січня в поєдинку за вакантний титул IBF битимуться Чарльз Мартін і В'ячеслав Глазков, і тільки вони перебувають в рейтингу IBF на вищих позиціях, ніж Джошуа і Такам (Глазков в рейтингу перше, а Мартін - третій, другий рядок рейтингу вакантна). Тому дуже ймовірно, що після бою Мартін - Глазков IBF санкціонує бій Джошуа - Такам, як поєдинок за звання офіційного претендента на титул. Імовірність цього не просто велика - вона наближається до 100%. Причому не виключено, що це рішення IBF буде прийнято в найближчі дні, тобто ще до бою Мартіна з Глазковим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?