Фундаментально неправильно розглядати США як загрозу для РФ - Пентагон
Категорія
Світ
Дата публікації

Фундаментально неправильно розглядати США як загрозу для РФ - Пентагон

Фундаментально неправильно розглядати США як загрозу для РФ - Пентагон

У міністерстві оборони Сполучених Штатів відповіли на опубліковану в РФ доповідь у сфері безпеки, де вперше серед загроз згадуються Вашингтон і НАТО. Представник Пентагону Джефф Девіс заявив, що у РФ немає причин розглядати США як загрозу своїй національній безпеці, передає Європейська правда з посиланням на Defence News.
У попередньому документі РФ від 2009 року ні США, ні НАТО не згадуються.
"У них немає причин розглядати нас як загрозу. Ми не шукаємо конфлікту з Росією. У нас є розбіжності, проте фундаментально неправильно розглядати США як загрозу для Росії", - підкреслив Джефф Девіс.
Влітку 2015 року один з високопоставлених військових чинів США, генерал Джозеф Данфорд заявив, що РФ представляє найбільшу загрозу держбезпеці США. Під час свого виступу 4 січня в німецькому Штутгарті Данфорд повідомив, що сподівається зустрітися з заступником начальника Генштабу РФ генералом Валерієм Герасимовим. Він вважає, що проведення переговорів між військовими можуть допомогти "по-перше, краще зрозуміти, про що йде мова, а по-друге, зменшити ризик прорахунків".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?