Підозрюваний з пропагандистського відео ІДІЛ може бути британцем
Категорія
Світ
Дата публікації

Підозрюваний з пропагандистського відео ІДІЛ може бути британцем

Підозрюваний з пропагандистського відео ІДІЛ може бути британцем
Джерело:  BBC

Основним підозрюваним з останнього пропагандистського відео Ісламської держави вважається чоловік з Великобританії Сіддхартха Дхар, повідомляє ВВС.
Офіційне джерело повідомило ВВС, що Дхар був у центрі уваги при дослідженні відео вбивства п'яти чоловіків, яких ІДІЛ вважав шпигунами. "Багато людей думають, що це він", - сказало джерело, хоча не було ніякого офіційного підтвердження.
Батько чотирьох дітей з Уолтемстоу в східному Лондоні був заарештований за підозрою в заохоченні тероризму, але пізніше відправився в Сирію, коли був випущений під заставу в 2014 році.
Дхар, індус від народження, керував бізнесом здачі в оренду надувних замків в Лондоні, перед тим як звернувся в іслам і вступив в радикальне угруповання аль-Мухаджирун. Сіддхартха Дхар при зверненні використовував ім'я Абу Румайсах (Abu Rumaysah).
Раніше один з його знайомих сказав BBC, що у нього "немає сумнівів" в тому, що голос на відео належить Дхару. А його сестра повідомила ВВС, що коли вона вперше почула звук з відео, то злякалася, що це її брат, хоча, подивившись саме відео, вона вже не так впевнена.
"Я була в стані шоку, - сказав Коніка Дхар. - Я була впевнена, що аудіо схоже на, яким я його пам'ятаю, голос мого брата, але після перегляду детального короткого відео я не була повністю переконана, від чого мені стало трохи легше ".
В останньому відео екстремістського угрупування - над яким не була проведена незалежна перевірка - людина в масці, яка тримає пістолет, знущається з прем'єр-міністра Девіда Кемерона через зухвалий "виклик могутності" екстремістської групи.
"Ми будемо продовжувати впроваджувати джихад, ламати кордони і в один прекрасний день увійдемо на вашу землю, де ми будемо керувати за допомогою шаріату", - продовжує чоловік на відео.
Камерон сказав, що відео було "відчаєм" групи, яка "втрачає територію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?