Причина наших хвороб - забруднення організму, через яке порушується робота внутрішніх органів. Очищення організму необхідне кожному з нас, щоб позбутися хвороб. Забезпечити виведення шлаків і токсинів - значить помолодіти на 10-15 років, пише Orthodox.
За своє життя людина з'їдає приблизно 40 тонн різного продовольства. На жаль, продукти після промислової обробки втрачають більшість вітамінів і мінералів. Всі крупи ми їмо в очищеному від оболонки вигляді (шліфованому), а саме в оболонці міститься більшість вітамінів і мінералів. При переробці злакових культур в борошно втрачається майже 100% всіх вітамінів і мінералів. При термічній обробці та консервуванні будь-яких продуктів харчування втрачається від 50 до 100% вітамінів і мінералів.
Шкідлива їжа, позбавлена вітамінів, наповнена барвниками, загусниками і ароматизаторами, потрапляє в шлунково-кишечний тракт. Якби не його захисні функції, то нам вдавалося б прожити не більш ніж 30 років, а може, й менше...
Неякісні продукти перетворюють наш організм на справжнє звалище відходів, шлаків і токсинів. Ми набиваємо себе всім, чим доведеться, і труїмо себе тютюном і алкоголем. Ми засмічуємо землю, на якій живемо. Потім ми вдихаємо, випиваємо і з'їдаємо результати цього засмічення. І так їжа містить в собі величезну кількість токсинів і консервантів і позбавлена натуральних вітамінів, а ми ще й хвороби, які виникають через неї, лікуємо сильнодіючими хімічно синтезованими ліками, які також отруюють організм і дають тільки тимчасове полегшення.
Організм не може видалити токсини природним шляхом і починає виділяти їх неправильно, що призводить до всіляких хвороб і недуг. Здорові клітини засмічуються токсинами і стають уразливі для мікробів, бактерій і вірусів.
«Сонце, повітря і вода - наші кращі друзі!». А якщо додати до них лікувальні трави і природні продукти-очисники, то ми зможемо повернути нашому організму чистоту і здоров'я.
5 продуктів для ефективного виведення токсинів:
1. Зелені овочі.
Хлорофіл, що міститься в зелених продуктах, здатний взаємодіяти з канцерогенними речовинами, допомагаючи швидко вивести їх з організму. Рекомендується їсти овочі двічі на день, на обід і на вечерю. Кращі джерела хлорофілу: рукола, салат, шпинат, петрушка, зелена квасоля, капуста.
2. Буряк.
Буряк містить особливі пігменти, що сприяють детоксикації печінки. Крім того, вони мають яскраво виражену антиоксидантну дію. Буряк можна вживати як в свіжому, так і в приготованому вигляді.
3. Куркума.
У приправі міститься хімічний компонент куркумін, що володіє протизапальною дією. Куркума також сприяє виведенню токсинів з печінки.
4. Часник.
Часник стимулює процес детоксикації організму, а також знижує ризик розвитку раку шлунка і товстої кишки. Регулярне вживання часнику позитивно позначається на стані серцево-судинної системи.
5. Сімейство капустяних.
До сімейства капустяних відносяться: качанова капуста, брокколі, ріпа, бруква, брюссельська і цвітна капуста. Ці овочі допомагають очистити організм від скупчення токсинів і забезпечують баланс вироблення естрогену. Більшість із них містить хлорофіл.