У небезпечній ситуації тривога відіграє роль стимулу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У небезпечній ситуації тривога відіграє роль стимулу

У небезпечній ситуації тривога відіграє роль стимулу
Джерело:  Настрій

За останніми даними вчених, у людей, що володіють високим рівнем тривожності, і у безтурботних людей, в небезпечних ситуаціях обробка інформації здійснюється в різних зонах головного мозку. У людей з підвищеною тривожністю обробка інформації про загрози відбувається в зоні, що відповідає за дію, що набагато ефективніше, передає  Настроение.

А ось у людей з низьким рівнем тривожності те ж відбувається в сенсорних мозкових мережах, що відповідають за розпізнавання осіб.

В принципі, вчені вже знали, що тривожність загрожує підвищеною чутливістю до сигналів загрози. Але тепер зрозуміло: у цієї особливості є хороша сторона. Тривожна людина з більшою ймовірністю буде діяти в критичній ситуації. Що стосується розпізнавання осіб, то тут ключову роль відіграє те, в якому напрямку дивиться інша людина.

Гнів разом з поглядом, спрямованим прямо, всього за 200 мілісекунд викликає реакцію мозку. Тому в натовпі людина з більшою ймовірністю відреагує на розсерджену людину, що дивиться прямо на неї. Втім, людина швидше відреагує і на іншу, що дивиться в певному напрямку і має переляканий вираз обличчя. Позитивні емоції такого відгуку не викликають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?