Перевірка документів призвела до падіння кількості мігрантів до Швеції
Категорія
Світ
Дата публікації

Перевірка документів призвела до падіння кількості мігрантів до Швеції

Перевірка документів призвела до падіння кількості мігрантів до Швеції
Джерело:  Associated Press

Шведські поліцейські говорять про різке падіння бажаючих притулку після того, як було впроваджено нове правило про перевірку документів для мандрівників, що в'їжджають в країну на поїзді з Данії, повідомляє AP.
Прес-секретар поліції Ева-Ган Уестфорд заявила у вівторок, що 48 осіб, які шукають притулку, прибули на південь Швеції протягом першого дня перевірки документів, кількість знизилася з 227 напередодні.
Вона каже, що більшість з 48 прибули на поромах з Німеччини і лише двоє на поїзді з Данії, що раніше було найбільш поширеним способом для прибуття мігрантів в південну частину Швеції.
З півночі неділі люди, що перетинають міст Ересунн з Данії до Швеції, повинні показати посвідчення особи, щоб мати можливість потрапити на поїзд.
Цей крок був покликаний перешкоджати потоку мігрантів, багато з яких не мають паспорта або інших форм ідентифікації, до Швеції. За 2015 рік у країну прибуло рекордних 160000 біженців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?