Обама розповів про нові правила регулювання доступу до зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама розповів про нові правила регулювання доступу до зброї

Обама розповів про нові правила регулювання доступу до зброї
Джерело:  The Independent

Барак Обама зробив емоційну заяву про свої плани щодо посилення перевірок для бажаючих придбати вогнепальну зброю по інтернету і на збройових виставках, заявивши, що існуючі нині винятки не мають сенсу, передає The Independent.
"Ми створили систему, в якій небезпечні люди можуть грати за іншими правилами", - сказав він, додавши, що нове керівництво "не злий намір, щоб відібрати зброю у кожного".
"Я вважаю, що ми можемо знайти шляхи для зниження рівня насильства із застосуванням зброї шляхом, який сумісний з другого поправкою", - сказав президент США.
Обама розкритикував Конгрес, який вперто відмовлявся впроваджувати нові правила регулювання володінням зброєю на протязі багатьох років, незважаючи на те, що, згідно з дослідженням університету Quinnipiac, 84% американців підтримують ретельну перевірку людини, що бажає придбати зброю.
Враховуючи непоступливість Конгресу, Обама сказав, що буде використовувати свою виконавчу владу, щоб обійти його. Центральною частиною плану Обами є більш широке визначення торговців зброєю в надії, що адміністрації розширять кількість продажів, які підлягають перевірці.
Нинішній закон передбачає перевірку покупців тільки для дилерів з офіційною ліцензією. Але на збройових виставках, веб-сайтах і на блошиних ринках продавці часто не виконують цю вимогу, відмовляючись реєструватися як ліцензовані дилери.
Коли мова зайшла про 20 дітей, які загинули в масовому розстрілі в школі Сенді Хук в 2012 році в Ньютауні, штат Коннектикут, Обама не стримував сліз.
"Кожного разу, коли я думаю про тих дітей - це зводить мене з розуму. І, до речі, це відбувається на вулицях Чикаго щодня, - сказав він. - Таким чином, всім нам необхідно вимагати, щоб Конгрес був досить хоробрий, щоб виступити проти всіх лобістів зброї".
Президент США виклав нові кроки, які поліпшили б перевірку і посилили тиск на виконання правил.


Відео: CNN
"Замість того, щоб думати, як вирішити проблему, це стало однією з наших найбільш поляризованих партизанських дискусій, - сказав він. - Нам потрібно відчути всю необхідність цих дій".
Противники дуже швидко відреагували і розкритикували запропоновані заходи безпеки. Республіканський кандидат Джеб Буш сказав: «Чесно кажучи, захист, що надається другою поправкою, тримає нас в безпеці, робить нас сильнішими. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб поліпшити це право. Законослухняні громадяни, які навчаються, щоб захистити себе, створюють більш безпечну Америку».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?