Торгівля з ЄС не вплине на квоти для аграріїв
Категорія
Економіка
Дата публікації

Торгівля з ЄС не вплине на квоти для аграріїв

Торгівля з ЄС не вплине на квоти для аграріїв

Механізм дії тарифних квот для українських аграріїв при поставці продукції на ринки країн ЄС залишиться незмінним, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко на своїй сторінці в Facebook.
«Впровадження ЗВТ між Україною та ЄС не вплине на механізм дії квот. Перелік товарів, що підпадають під тарифні квоти, не зміниться. Як і раніше, використання тарифних квот відбуватиметься за двома алгоритмами. Для переважної більшості товарів квоти надаватимуться за принципом «живої черги» (перший прийшов, перший отримав). Для обмеженого переліку товарів імпортер з ЄС має отримати ліцензії у відповідних органах Євросоюзу», - написав міністр.
Крім того, Павленко розповів, за рахунок яких товарних позицій можна розширити аграрний експорт з України в рамках механізму тарифних квот.
«Квоти, надані на 2015 рік Євросоюзом Україні, за деякими позиціями аграрної продукції майже вичерпані. У той же час по багатьох позиціях квоти навіть не використовувалися. У переліку незаповнених квот - баранина, цукрові сиропи, крохмаль, висівки, гриби, цукрова кукурудза, часник, продукція з обробленого молока і масла. Це ті категорії товарів, на які немає конкуренції серед українських виробників, і ми переконливо рекомендуємо вітчизняним аграрним підприємствам обміркувати можливості виробництва зазначеної продукції, квоти на яку продовжують залишатися незаповненими», - звертає увагу чиновник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?