Євросоюз і МАГАТЕ: Дії Північної Кореї є порушенням резолюцій ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз і МАГАТЕ: Дії Північної Кореї є порушенням резолюцій ООН

Євросоюз і МАГАТЕ: Дії Північної Кореї є порушенням резолюцій ООН
Джерело:  Associated Press

Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявила, що якщо підтвердиться ядерне випробування Північної Кореї, воно буде "грубим порушенням міжнародних зобов'язань КНДР проти виробництва або випробування ядерної зброї", передає AP.
Могеріні сказала, що ці зобов'язання визначаються резолюціями Ради Безпеки ООН. Дії Північної Кореї представлятимуть "загрозу для миру і безпеки в усьому регіоні Північно-Східної Азії".
Глава Міжнародного агентства з атомної енергії Юкія Амано також заявив, що якщо тест водневої бомби в Північній Кореї підтвердиться, це буде "явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН".
Федеріка Могеріні закликала КНДР відновити надійний і конструктивний діалог з міжнародним співтовариством, зокрема, в рамках шестисторонніх переговорів, "і припинити цю незаконну і небезпечну поведінку". Вона каже, що буде консультуватися з південнокорейськими та японськими міністрами закордонних справ на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН пізніше в середу.
Генеральний директор МАГАТЕ виступив із заявою, в якій закликав Північну Корею повністю дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН і МАГАТЕ. Амано заявив, що МАГАТЕ як і раніше готове зробити свій внесок у мирне врегулювання ядерної проблеми шляхом відновлення своєї діяльності з ядерного контролю на Півночі, як тільки буде досягнута політична угода між зацікавленими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?