Сьогодні ми чекаємо звільнення хоча б 9 полонених - Геращенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Сьогодні ми чекаємо звільнення хоча б 9 полонених - Геращенко

Сьогодні ми чекаємо звільнення хоча б 9 полонених - Геращенко

Якщо заяви ватажка ЛНР Ігоря Плотницького про готовність розблокувати процес звільнення на Донбасі виправдаються, то українська сторона вже сьогодні чекає звільнення щонайменше дев'яти заручників, повідомляє уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.
За її словами, цю ситуацію сьогодні обговорили з президентом Петром Порошенком.
"Якщо заяви про готовність розблокувати процес звільнення правдиві, то ми чекаємо вже сьогодні звільнення як мінімум 9 українців, інформацію про яких представники ОРЛО підтвердили на останній мінській зустрічі (серед них і важкопоранений Володимир Ж.). Також ми чекаємо від Луганська і Донецька звільнення інших 130 українців, чиї прізвища ми в черговий раз передали представникам ОРДЛО перед святами і до останнього дня 2015 року чекали інформації про них", - заявила Геращенко.
Вона додала, що сьогодні знову отримала від президента директиви: звільнення наших героїв є пріоритетом, і мова повинна йти про звільнення всіх.
"Ми - мінська група, де також працює і В.Медведчук, разом з СБУ - чекаємо прізвищ тих, кого готові звільнити, ведемо переговори про звільнення всіх і в свою чергу запропонували всі можливі механізми для звільнення. Обговорили всі ці питання сьогодні і з головою СБУ В.Грицаком, який тримає питання звільнення на особистому контролі", - підкреслила Геращенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?