Еволюція принесла людям зайву вагу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Еволюція принесла людям зайву вагу

Еволюція принесла людям зайву вагу
Джерело:  Еспресо

Британські вчені в одному зі своїх останніх досліджень довели, що причиною переїдання, накопичення зайвої ваги і складності підтримки спортивної форми тіла є механізм еволюції, передає Еспрессо.TV
Результати дослідження вчених показали, що в минулому надлишкова вага не була загрозою для виживання. Зайва худоба була набагато небезпечніше. Особливо старанно тіло накопичувало жир в зимовий період, коли їжу в природних умовах було важче дістати.
Крім впливу генетичної пам'яті експерти також відзначили послаблення еволюційного процесу контролю апетиту. За допомогою комп'ютерного моделювання дослідники спробували з'ясувати оптимальну масу тіла та зв'язок її перевищення з мозковою діяльністю.
Як згодом з'ясувалося - організм справно реагує на втрату ваги, але не реагує на переїдання. Здавалося б, механіка еволюційного процесу повинна була дати зрозуміти, коли організм більше не потребує їжі. Замість цього в умовах "штучного" харчування контроль цей дуже ослаблений. Сучасна їжа зі смаковими добавками виявилася сильнішою за еволюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?