Volkswagen представила концепт електричного мікроавтобуса Budd-e (5 фото, відео)
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Volkswagen представила концепт електричного мікроавтобуса Budd-e (5 фото, відео)

Volkswagen представила концепт електричного мікроавтобуса Budd-e (5 фото, відео)
Джерело:  itc.ua

На CES в Лас-Вегасі компанія Volkswagen представила концепт електричного мікроавтобуса Budd-e, який автовиробник позиціонує як «Microbus 21-го століття» (оригінальний Microbus випускався в 60-х роках), пише ITC.ua.

В основу прототипу лягла нова модульна архітектура MEB, розроблена спеціально для електрокарів і гібридів, що підзаряджаються. Габаритна довжина Budd-e склала 4 597 міліметрів, ширина - 1940 міліметрів, а висота - 1835 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 3151 міліметру. Таким чином, серійна модель могла б заповнити нішу між Touran і Multivan.

Концепт одержав світлодіодні фари головного світла, 21-дюймові алюмінієві колісні диски, а також сонячні батареї на даху. Управління функціями автомобіля здійснюється завдяки трьом великим сенсорним дисплеям, а також за допомогою жестів. Крім того, прототип оснастили вдосконаленою системою розпізнавання голосових команд, яка активізується фразою «Hello Budd-e». Наприклад, комп'ютер можна попросити зробити «трохи тепліше». При цьому система здатна розрізняти голоси різних пасажирів, тому температура підвищиться в тій частині салону, звідки надійшла команда.


Volkswagen Budd-e оснащений комплектом акумуляторів ємністю 101 кіловат-година і двома електромоторами на передній і задній осі потужністю 135 і 170 кінських сил відповідно. Розгін з нуля до 96 кілометрів на годину займає 6,9 секунди, а максимальна швидкість дорівнює 180 кілометрам на годину. Запас ходу дорівнює 533 кілометрам. На зарядку батарей до 80 відсотків йде близько 30 хвилин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?