ЄС назвав терміни вирішення проблем НАЗК
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС назвав терміни вирішення проблем НАЗК

ЄС назвав терміни вирішення проблем НАЗК

Європейський союз узгодив офіційну позицію щодо скандальної ситуації, яка склалася через включення до Держбюджету норми, що відклала до 2017 року запровадження електронних декларацій про майно і доходи держслужбовців і офіційних осіб, пише Європейська правда.
Позицію ЄС передали в представництві Євросоюзу в Україні.
Дипломати нагадали, що наприкінці грудня "українське керівництво взяло зобов'язання, що в першому кварталі 2016 року буде працююче Національне агентство із запобігання корупції і відразу після - буде запущений механізм перевірки активів і можливих конфліктів інтересів держслужбовців".
"Це означає, що НАЗК повинно розпочати діяльність до 1 квітня 2016 року. До цього часу повинні бути призначені всі п'ять членів (керівництва НАЗК, - Ред.) і повинен тривати набір інших співробітників.
"І незалежно від того, коли буде завершено створення системи електронних декларацій, залишається в силі зобов'язання української влади про перевірку вже існуючих паперових декларацій", - йдеться в поясненні ЄС.
У представництві ЄС досі чекають роз'яснень української сторони з приводу ситуації, що склалася, але одночасно - схвалюють заяву глави Мін'юсту Павла Петренка, який пообіцяв ініціювати зміну скандальної норми в законі про Державний бюджет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?