Поліція Франції отримає розширені повноваження через теракти
Категорія
Світ
Дата публікації

Поліція Франції отримає розширені повноваження через теракти

Поліція Франції отримає розширені повноваження через теракти
Джерело:  Еспресо

Влада Франції розробляє законопроект, згідно з яким поліція і слідчі органи отримають повноваження, надані їм раніше тільки в умовах надзвичайного стану, повідомляє  Еспресо.TV  з посиланням на "Німецьку хвилю".


Французький уряд у відповідь на теракти 13 листопада в Парижі розробляє новий законопроект про розширення повноважень поліцейських і співробітників слідчих органів. В рамках законодавчої реформи у Франції планується довгострокове введення низки заходів, подібних режиму надзвичайного стану.


Так, генеральній прокуратурі буде дано право проводити нічні обшуки в квартирах - досі поза режиму надзвичайного стану це могли робити тільки коронери - посадові особи, які розбирають випадки раптових і підозрілих смертей. Поліція, у свою чергу, має право в певних випадках обшукувати ручну поклажу та автомобілі. Крім того, послаблюються обмеження на видачу зброї держслужбовцям.


Крім іншого, можливих джихадистів, які повертаються з Сирії та Іраку, будуть поміщати під домашній арешт в разі підозр в організації терактів на території Франції. Це рішення прийматиме МВС, навіть за відсутності вагомих підстав для формального звинувачення з боку органів юстиції.


Перераховані в законопроекті заходи вже діють в рамках надзвичайного стану, оголошеного після хвилі терактів в Парижі і дійсні до кінця лютого.


Нагадаємо, в результаті терактів в Парижі 13 листопада загинуло 130 чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?