Китай представив перший пасажирський безпілотник
Категорія
Технології
Дата публікації

Китай представив перший пасажирський безпілотник

Китай представив перший пасажирський безпілотник
Джерело:  itc.ua

Ehang - китайська компанія-виробник дронів. На виставці CES 2016 її представники презентували перший в світі повністю безпілотний дрон, здатний перевозити одного пасажира. Названо пристрій просто - дрон Ehang 184, передає  itc.ua.

Усередині кабіни Ehang 184 немає абсолютно нічого, хоча б віддалено нагадувало органи керування літальним апаратом, в кабіні є тільки сидіння і невелика підставка із закріпленим на ній планшетом. Все управління польотом бере на себе дрон.

«Моїй життєвою метою було зробити перельоти швидше, простіше і комфортніше», - сказав глава Ehang Шаузі Ху. - «Ehang 184 ефективним і безпечним способом вирішує безліч проблем, з якими стикається транспортна галузь. Я щиро вірю, що Ehang надасть глобальний вплив на десяток інших областей, крім переміщення в особистих цілях. Ehang 184 викликає старі спогади про бажане майбутнє, яке могло наступити тільки за умови вирішення фундаментальних проблем».

Що ж стосується технічних характеристик, квадрокоптер 184 (1 пасажир, 8 пропелерів і 4 «руки») має висоту близько 1,5 м і масу близько 200 кг. Сумарної потужності восьми електродвигунів достатньо для перевезення вантажу загальною масою близько 100 кг. У квадрокоптера є невеликий відсік, в який можна покласти рюкзак з особистими речами.

Незвичайний транспортний засіб характеризується вертикальними зльотом і посадкою. Він може перебувати в повітрі близько 23 хвилин при середній крейсерській швидкості 100 км/год, піднімаючись на висоту близько 3,5 км. Для тих, хто переживає з приводу безпеки не буде зайвою наведена представником Ehang інформація щодо існування технічної можливості посадити апарат тільки з однієї «рукою» з пропелерами.

На жаль, поки немає ні слова про те, коли можна буде побачити 184 в небі. Компанія Ehang розробила декілька робочих прототипів, але навряд чи варто чекати швидкого появи комерційної версії дрона, принаймні до тих пір, поки не будуть усунуті перепони на нормативно-правовому рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?