Президент Польщі підписав скандальний закон про ЗМІ
Категорія
Культура
Дата публікації

Президент Польщі підписав скандальний закон про ЗМІ

Президент Польщі підписав скандальний закон про ЗМІ
Джерело:  news.liga.net

7 січня Анджей Дуда підписав поправки до закону про телемовлення і радіомовлення, що наробили багато шуму. Європейський мовний союз та Асоціація європейських журналістів вже розкритикували прийнятий законопроект, передає  ЛИГА.net.

Поправки до закону передбачають, зокрема, передчасне закінчення терміну повноважень членів правління та наглядових рад Польського громадського телебачення та Польського радіо.

Також, згідно зі змінами до закону, членів правління та наглядових рад буде стверджувати міністр казначейства.

Таким чином, закон скасовує можливість проведення конкурсів на ці посади, а також термін повноважень членів правління та наглядових рад.

Підписання поправок вже розкритикували Європейський мовний союз та Асоціація європейських журналістів. Організації спрямували листи зі своїми коментарями єврокомісару з питань цифрової економіки і суспільства Гюнтер Еттінгер, який раніше звертався до польського уряду.

У свою чергу, Асоціація європейських журналістів написала в листі Еттінгеру: "Заходи, зроблені польським урядом, суперечать поняттю плюралізму ЗМІ, загрожують незалежності ЗМІ та демократії в Польщі. Також вони суперечать основним цінностям Євросоюзу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?