Іран заборонив своїм громадянам здійснювати хадж
Категорія
Політика
Дата публікації

Іран заборонив своїм громадянам здійснювати хадж

Іран заборонив своїм громадянам здійснювати хадж

Уряд Ірану заборонив своїм громадянам здійснювати хадж, а також обмежив імпорт товарів з Саудівської Аравії. Так Іран відповів на розрив дипломатичних відносин між країнами та авіа атаку на іранське посольство в Ємені, передає  УНИАН.

За офіційними даними, щорічно хадж до мусульманських святинь у Саудівській Аравії здійснюють близько 600 000 іранців. Щорічно Саудівська Аравія отримує від релігійного туризму близько $18 млрд, і іранці складають одну з найбільших груп паломників

Відзначимо, конфлікт арабських країн з Іраном виник після страти 2 січня в Саудівській Аравії 47 осіб, у тому числі богослова Німра аль-Німра, який був одним з лідерів шиїтської громади в цій країні. Це викликало акції протесту в країнах регіону (як в Ірані, так і з боку шиїтів у Саудівській Аравії, Бахрейні та Іраку). Зокрема, учасники акції в Тегерані влаштували погром в саудівському посольстві і підпалили його.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?