Невідомі підірвали газопровід у Єгипті
Категорія
Світ
Дата публікації

Невідомі підірвали газопровід у Єгипті

Невідомі підірвали газопровід у Єгипті

На півночі Синайського півострова в Єгипті 7 грудня підірвали газопровід. Подія відбулася в районі населеного пункту Ель-Майдан в 20 км на захід від Ель-Аріша - столиці Північного Синаю. На даний момент ведеться пошук злочинців, передає  УНИАН.

За свідченням очевидців, після потужного вибуху на місці НП спалахнула сильна пожежа. Місце інциденту в даний час оточено силовиками, ведеться пошук злочинців, що вчинили атаку.

Диверсії на газопроводах в Єгипті за минулі після "революції 25 січня" майже п'ять років відбувалися більше 30 разів. Більшість з них відбувалося на Синайському півострові, звідки блакитне паливо надходило раніше на експорт до Йорданії та Ізраїлю.

Примітно, що з приходом до влади ставленика "Братів-мусульман" президента Мухаммеда Мурсі теракти проти газової інфраструктури країни повністю припинилися. Тим не менш, вони відновилися після скинення армією ісламістів на початку липня 2013 року, а північ Синая перетворився на найбільш гарячу точку на карті Єгипту, де практично щодня відбуваються атаки на розташування збройних сил і МВС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?