СБУ затриманий диверсант і чиновник терористичної організації ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ затриманий диверсант і чиновник терористичної організації ЛНР

СБУ затриманий диверсант і чиновник терористичної організації ЛНР

5 січня прикордонною службою спільно з співробітниками СБУ був затриманий перший заступник голови адміністрації окупованого Перевальського району Луганської області. У ніч з 5 на 6 січня також був затриманий диверсант, який через гроші приєднався до терористів ЛНР, передає  Служба безпеки України.


Пенсіонер правоохоронних органів зайняв керівну посаду в органах влади ЛНР, уклавши угоду з ватажками терористичної організації. Чиновник спочатку підкорявся ватажкові козацького бандформування отаману Козіцину, потім - ватажкові ЛНР Плотницькому. Затриманому повідомлено про підозру за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за участь у діяльності терористичної організації. До нього застосовано запобіжний захід - утримання під вартою.


Також в ніч з 5 на 6 січня в Станично-Луганському районі контррозвідка СБУ спільно з поліцією затримала диверсанта, який намагався проникнути на українську терріторію.Задержанний зізнався, що приєднався до терористів ЛНР виключно через гроші. Він пройшов курс навчання в тренувальному таборі для диверсантів під керівництвом кадрових російських військовослужбовців.


Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?