Ряд країн вводить нові обмеження для контролю потоку біженців
Категорія
Світ
Дата публікації

Ряд країн вводить нові обмеження для контролю потоку біженців

Ряд країн вводить нові обмеження для контролю потоку біженців
Джерело:  5 канал

Зважаючи на величезну кількість біженців, які прагнуть потрапити до Європи, ряд країн ввів нові обмеження для контролю приїжджаючих. Таким чином, Туреччина буде обмежувати потік сирійців, що використовують її як проміжний пункт до Євросоюзу, а Словаччина і зовсім відмовилася пропускати мусульман, передає  5 канал.


Туреччина вирішила видавати візи тим сирійцям, які хочуть потрапити до країну морем або самолетом.Такім чином планується обмежити кількість біженців, які їдуть до Туреччини з третіх країн, наприклад, з Єгипту і Лівану. Вони використовують країну як перевалочний пункт на шляху до Євросоюзу. Однак для сирійців, що прибувають через наземні пункти пропуску, обмежень не буде, принаймні формальних.


В даний час в Туреччині в 25 таборах проживають більше двох мільйонів сирійських біженців.


Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна взагалі не пускати мусульман. До того ж, Братислава оскаржуватиме європейські квоти на розселення біженців. Різку заяву прем'єр пояснив занепокоєнням, яке у нього викликали новорічні напади на жінок у Німеччині. Мовляв, він не допустить, щоб подібне сталося і в Словаччині.


Фіцо також пообіцяв впровадити програму по недопущенню утворення мусульманських громад у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?