Вперше за 70 років у Німеччині перевидали Mein Kampf
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Вперше за 70 років у Німеччині перевидали Mein Kampf

Вперше за 70 років у Німеччині перевидали Mein Kampf
Джерело:  BBC

Вперше за останні 70 років у Німеччині було перевидано Mein Kampf. Після Другої світової війни перевидання даного антисемітського маніфесту Адольфа Гітлера в Німеччині було заборонено, але на даний момент термін дії авторських прав закінчився і видавці вже нічим не обмежені, передає  BBC Україна.

Нове видання, забезпечене коментарями, належить Мюнхенського інституту сучасної історії. Починаючи з п'ятниці, 8 січня, його можна купити в магазинах, проте не у всіх: деякі принципово вирішили не закуповувати цю книгу.

Тираж склав близько 4000 екземплярів. Видавці стверджують, що метою перевидання є розвінчання нацистської пропаганди.

До випуску нового видання єдині копії книги, доступні в Німеччині, були видані до 1945 року. У них немає коментарів і анотацій, які пояснювали б читачеві зміст расистського документа.

Деякі представники єврейської громади схвально зустріли цю ініціативу, заявивши, що видана в такому вигляді книга допоможе пояснити суть Голокосту.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?