Зона вільної торгівлі між ЄС і США буде зразковою - Меркель
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зона вільної торгівлі між ЄС і США буде зразковою - Меркель

Зона вільної торгівлі між ЄС і США буде зразковою - Меркель
Джерело:  Укрінформ

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що майбутня зона вільної торгівлі між ЄС і США (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) стане зразком подібного роду економічного співробітництва на планеті, передає  Укрінформ.

"TTIP може бути навіть прикладом для інших угод про вільну торгівлю, в яких соціальні та екологічні стандарти також будуть відігравати важливу роль", - сказала Меркель.

Канцлер постаралася переконати противників угоди, які побоюються напливу низькоякісної продукції з Америки до Європи, в тому, що "насправді в результаті вільної торгівлі зі Сполученими Штатами ніякі стандарти, які існують сьогодні в Європейському Союзі, не будуть знижені".

"Якщо мова йде про робочі місця для Європи, то ми дійсно маємо незадоволений попит. Тому я вважаю, що ця угода про вільну торгівлю - це добре", - підкреслила Меркель, додавши, що в цілому "переваги (угоди,  - Ред.) значно переважують мінуси" .

Вона також запевнила, що переговорний процес зараз йде "набагато прозоріше, ніж раніше", що уряд не намагається приховати інформацію від населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?