Азіатські акції знову падають на тлі невизначеності з Китаєм
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Азіатські акції знову падають на тлі невизначеності з Китаєм

Азіатські акції знову падають на тлі невизначеності з Китаєм

Азіатські показники на фондовому ринку знову покотилися вниз, залишаючи Китай епіцентром занепокоєння серед інвесторів по всьому світу, повідомляє DW.
Азіатські акції впали знову в понеділок вранці, продовживши час занепокоєння для китайської економіки, що почалося з обвалу на початку року і викликало хвилювання на світовому ринку.
Після невеликого поліпшення в кінці торгового дня в п'ятницю азіатські ринки знову потрапили в негативну територію, коли інвестори виставили більше акцій, а ціни на нафту продовжують падати.
На початку торгового дня Шанхайський фондовий індекс впав на 2%, перш ніж відновити деякі втрати, і в кінці сесії здійснивши приголомшуюче падіння в 5,33%. Акції Гонконгу впали на 2,3%, Сіднея на 1,9% і Сінгапуру на 2%. Токійський ринок був закритий через свята, роблячи ліквідність ще більш недосяжною.
"Китай, безумовно, сповільнюється на поступовому шляху вниз, - сказав менеджер Вічного активу Меттью Шервуд. - Багато хто побоюється, що послідує жорстке приземлення".
Поганий старт у понеділок також відображає невизначеність серед інвесторів після різкого зміцнення Народним банком Китаю юанів, що, можливо, зменшило побоювання щодо конкурентну девальвацію національної валюти, але в підсумку призвело лише до ще більшої ринкової плутанини з приводу кінцевої мети Пекіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?