Учені винайшли новий кристал
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені винайшли новий кристал

Учені винайшли новий кристал

Учені з Канади і США вважають, що існує кристал, елементи якого перебувають у постійному русі, повідомляє Lenta.ru.
Останнє обумовлює їх властивості симетрії, що отримали назву хореографічного порядку. Результати своїх досліджень автори опублікували в журналі Physical Review Letters, а коротко про них повідомляє Physics.
Звичайні кристали визначаються як тверді тіла, в яких частинки формують впорядковану структуру, названу кристалічною решіткою. У ній атоми або молекули здійснюють невеликі коливання біля положення рівноваги, але в середньому розташовані в статичному (нерухомому) стані.


На представленому вченими зображенні стрілки показують напрямки руху частинок в двовимірному кристалі. Спочатку частинки перебувають у вершинах трикутників, уздовж сторін яких здійснюється їх переміщення.


У своєму дослідженні фізики-теоретики вперше описали новий тип кристала, просторовою решіткою якого мігрують атоми (або молекули). Переміщення частинок носить організований характер, що призводить до появи нового типу симетрії, який учені назвали хореографічним.


На проведення дослідження першого співавтора роботи, фізика Латам Бойла з Окружного інституту теоретичної фізики в Ватерлоо, наштовхнули роботи з розгортання космічної обсерваторії eLISA (Evolved Laser Interferometer Space Antenna) з пошуку гравітаційних хвиль. Остання включає в себе три супутники, що обертаються навколо Сонця.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?