Північний полюс тане
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Північний полюс тане

Північний полюс тане

У результаті сильного шторму в Північній Атлантиці піднялися теплі повітряні маси в Арктиці, які спровокували аномальне потепління. На короткий період часу температура на Північному полюсі піднялася вище нуля, про це повідомляє Lenta.ru.
30 грудня температура на величезній території навколо Північного полюса коливалася між мінус одним і плюс півтора градусами за Цельсієм. Бакен 64760, розташований на широті 87,45 градуса північної широти, показав максимум - 0,7 градуса.
Аномальна ситуація склалася завдяки двом потужним погодним явищам. Система низького тиску (циклон), яка йде по США та Північній Європі, разом з системою високого тиску (антициклон) над Сибіром видавили до Північного полюса тепле середземноморське повітря.
Навколо антициклону повітря рухається за годинниковою стрілкою, навколо циклону - у протилежному напрямку, і в результаті при зближенні обох систем повітря висмоктує наче пилососом, пояснюють метеорологи. Незвичайними є не самі погодні явища, а їх інтенсивність і потужний комбінаторний ефект.
Проте плюсові температури взимку на Північному полюсі - це тимчасове явище, упевнені вчені. Набагато більшу небезпеку являє собою літнє танення арктичних льодів. Танучий Північний полюс журналісти назвали ідеальним завершенням 2015 року, який вже визнали найтеплішим за всю історію спостережень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?