Почалися тристоронні мирні переговори щодо конфлікту в Афганістані
Категорія
Світ
Дата публікації

Почалися тристоронні мирні переговори щодо конфлікту в Афганістані

Почалися тристоронні мирні переговори щодо конфлікту в Афганістані
Джерело:  BBC

Офіційні представники Афганістану, Пакистану, Китаю та США зустрілися сьогодні, 11 січня, для переговорів, спрямованих на встановлення дорожньої карти щодо досягнення миру між Афганістаном і Талібаном, повідомляє BBC News.
Кривавий конфлікт афганського уряду з талібами триває вже протягом більш ніж десяти років. Делегати сподіваються, що переговори, які проходять в Пакистані, допоможуть підготувати грунт для переговорів з афганськими талібами.
Однак розділені фракційною боротьбою таліби не присутні на переговорах в понеділок.
Мирні переговори між урядом Афганістану і Талібаном торік провалилися, коли з'ясувалося, що лідер талібів мулла Омар помер ще в 2013 році.
Його заступник мулла Мансур був оголошений лідером у липні - але ряд високопоставлених лідерів талібів відмовилися присягати йому на вірність і опозиційна йому фракція була створена під проводом мулли Мохаммада Расула.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?