Ті, хто здійснював напади в Кельні, були мігрантами - МВС Німеччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Ті, хто здійснював напади в Кельні, були мігрантами - МВС Німеччини

Ті, хто здійснював напади в Кельні, були мігрантами - МВС Німеччини
Джерело:  Associated Press

Чоловіки, підозрювані у нападах на жінок у Кельні в переддень Нового року, були "майже виключно" мігрантами, головним чином з Північної Африки і арабських країн, йдеться в офіційному звіті, передає BBC News.
Поліція Кельна також зробила "серйозну помилку», не закликавши підкріплення, і в тому, як вони інформували громадськість. Уряд засудив атаки у відповідь в Кельні в неділю, назвавши їх недопустимими.
Загалом укримінальних скарг про напади в Кельні в ніч на 1 січня було подано більше 500, 40% з яких за фактом сексуального насильства.
Міністр внутрішніх справ Північного Рейну-Вестфалії Ральф Єгер сказав, що ті, хто недавно прибув до Німеччини, були серед підозрюваних у нападах, які відбулися в центрі Кельна, у районі собору та центрального залізничного вокзалу.
Дев'ятнадцять осіб наразі перебувають під слідством державної поліції у зв'язку з нападами, говориться у звіті Міністерства внутрішніх справ NRW, жоден з них не громадянин Німеччини. Серед підозрюваних 14 чоловіків з Марокко та Алжиру. Десять підозрюваних - пошукачі притулку, з яких дев'ять прибули до Німеччини після вересня 2015 року. Ще дев'ять, можливо, в Німеччині нелегально, сказало міністерство внутрішніх справ.
У звіті говориться, що поєднання групового сексуального насильства з пограбуваннями, як було в Кельні, раніше в Німеччині помічено не було. Подібні злочини 31 грудня мали місце і в інших частинах Німеччини, у тому числі в Гамбурзі.
У доповіді описується принцип роботи, відомий як "taharrush gamea», що арабською мовою означає групові сексуальні домагання в натовпі, який порівнюється з інцидентами на площі Тахрір у Каїрі під час єгипетської революції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?