Принцеса Іспанії Крістіна постала перед судом за шахрайство
Категорія
Світ
Дата публікації

Принцеса Іспанії Крістіна постала перед судом за шахрайство

Принцеса Іспанії Крістіна постала перед судом за шахрайство
Джерело:  BBC

Принцеса Іспанії Крістіна стала першим членом королівської сім'ї країни, яка постала перед судом. Вона звинувачується в співучасті в афері з відмивання грошей за участю її чоловіка і 16 інших підсудних, всі з яких заперечують звинувачення, передає BBC News.
50-річній принцесі Крістині загрожує термін до восьми років у в'язниці, якщо судова панель з трьох осіб визнає її винною.
Судовий процес у Пальма-де-Майорка вважається ганьбою для королівської родини.
Принцеса Крістіна приїхала на суд у понеділок, 11 січня, з чоловіком, Іньякі Урдангаріном, який звинувачується в розкраданні і відмиванні грошей. Вони не зробили ніяких заяв для журналістів.
Коли суддя зачитав звинувачення, принцеса сиділа в задній частині саморобного залу суду в школі державного управління в Пальма. Її чоловік сидів у тому ж ряду, але судові правила не дозволяли їм сидіти поруч.
Принцеса Крістіна була членом ради директорів фонду, а її чоловік - співвласником компанії нерухомості під назвою Aizoon, яка, за словами прокурорів, була використана для відмивання коштів.
Антикорупційний прокурор Педро Хоррак сказав, що суд над принцесою буде дискримінацією, оскільки звинувачення проти неї не підтримуються державним прокурором. Прокурор штату Долорес Ріполл сказала, що податкові органи не вірять у її причетність до скоєння злочину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?