Добірка явищ природи, в які віриться насилу (23 фото)
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Добірка явищ природи, в які віриться насилу (23 фото)

Добірка явищ природи, в які віриться насилу (23 фото)

У цьому огляді ви познайомитеся з багатьма явищами природи, в які важко повірити, але вони відбуваються на нашій планеті Земля.
Грязьові грози.

Грязьові грози виникають, коли блискавка з'являється у вулканічному шлейфі. «Чарівні кола» в Намібії.


Дослідники загадкового феномену припускають, що він є «справою рук» пісочних термітів. Дорога гігантів.


У результаті виверження стародавнього вулкана в Північній Ірландії виникла місцевість, яка вкрита 40 тисячами щільно прилеглих один до одного базальтових стовпів. Лентикулярні хмари.


Хмари на півночі штату Джорджія в США - досить рідкісне природне явище.

Блискавки Кататумбо.


Спалахи над водою виникають протягом 140-160 ночей на рік, 10 годин на ніч і до 280 разів за годину.

Червоні краби острова Різдва.


Щороку близько 43 мільйонів сухопутних крабів масово переміщаються до берега океану, щоб відкласти яйця. Місцева влада на тиждень перекриває більшість доріг острова, щоб не заважати міграції. Велика Синя Діра.


Велетенська підводна карстова воронка біля берегів Белізу має діаметр більше 300 метрів і глибину 124 метри. Хмари асператус.


Undulatus asperatus або шорстко-горбисті хвилі. Цей тип хмар, що мають досить містичний образ, був внесений в класифікацію порівняно недавно за рішенням глави товариства дослідників хмар. Танзанійське озеро Натрон.


Солоне озеро, яке живлять гарячі джерела, є єдиним місцем постійного розмноження малого фламінго. Плямисте озеро.


Канадське озеро Клілук - найбільший світовий резерв сульфату магнію, кальцію і натрію. «Ворота пекла» в Туркменістані.


Пожежа на газовій шахті, яка спалахнула через незграбні дії дослідників в 1971 році, досі не вщухає. Кулясті валуни Нової Зеландії.

Під впливом ерозії з аргіллітових порід берега назовні виходять валуни з правильними округлими обрисами. Вогненебезпечні крижані бульбашки.


Бульбашки метану, які потрапили в крижану пастку озера Абрахам в Канаді. Заморожені квіти.


На спокійних водах озер і морів, коли поверхня тільки-тільки схоплюється легкою кіркою льоду, в умовах різких похолодань (близько -22 за Цельсієм) виникають кристали свіжого льоду чудової форми. Чорне сонце.


До 50000 шпаків збиваються в небі у величезні щебечущі зграї. Це явище також отримало назву "ропот". Рухомі камені Долини Смерті.


У безлюдній американській долині спостерігають унікальне геологічне явище: уламки скель без сторонньої допомоги переміщаються по гладенькому грунту, залишаючи за собою довгі сліди. Підводні кола.


Біля узбережжя Японії стараннями спритних самців іглобрюхих риб створюються ідеально рівні кола з ажурними краями. Ці твори мистецтва покликані зачарувати і залучити самок. Міграція метеликів-монархів.


Покриваючи тисячі кілометрів, щільні зграї метеликів жваво переміщуються з Канади в бік півдня США. Квітуча пустеля.


У роки, коли дощі в Чилі виявляються більш рясними, ніж зазвичай, пустеля Атакама вкривається квітами і травами. Вим'яподібні хмари.


Такі хмари зустрічаються рідко, переважно в тропічних широтах, і пов'язані з утворенням тропічних циклонів.. Біолюмінесцентні хвилі на Мальдівських пляжах.


Деякі види фітопланктону мають здатність до люмінесценції. Райдужні евкаліпти.


Це відбувається тому, що евкаліпт скидає кору шматками. Кожен шматок стовбура послідовно набуває синього, фіолетового, помаранчевого, а потім - темно-бордового кольору.Хід сардин.


З травня по липень косяки з мільярдів сардин рухаються на північ уздовж східного берега Південної Африки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?