Обама зробить своє останнє звернення «Про стан країни»
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама зробить своє останнє звернення «Про стан країни»

Обама зробить своє останнє звернення «Про стан країни»
Джерело:  The Huffington Post

У своєму підсумковому державному зверненні «Про стан країни» президент США Барак Обама намагатиметься сформувати вибір його наступника, який належить зробити американцям в 2016 році, передає Huffington Post.
Очікується, що Обама не буде безпосередньо закликати американців зберегти Демократичну партію в Білому домі на третій термін і не висловлюватиме підтримку конкретному кандидатові, хоча відомо, що він і його адміністрація виступають на підтримку кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон.
Президент намітить внутрішні та міжнародні пріоритети, які грунтуються на кроках, зроблених ним під час його двох термінів перебування на посаді, що напевно більше відповідатиме баченню Клінтон та інших демократів, ніж кандидатів у президенти від Республіканської партії.
"Він налаштований на оптимістичне майбутнє, - сказав начальник штабу Білого дому Деніс Макдоно. - Це, до речі, є тим, що трохи відрізняється від похмурих прогнозів, які ми чуємо від кандидатів-республіканців там кожен день".
Звернення у вівторок в прайм-тайм знаменує перехід для Обами - це його останній шанс звернутися до громадськості до голосування, яке починається 1 лютого.
Однак президент говоритиме про прогрес в економіці, яка стрімко падала, коли він заступив на посаду, а зараз перебуває на більш стабільному рівні. Очікується, що він буде продовжувати заклики до більш широких заходів щодо усунення насильства із застосуванням зброї, реформування системи кримінального правосуддя і офіційного затвердження радикальної Азіатсько-Тихоокеанської торговельної угоди. З питань зовнішньої політики він намагатиметься переконати громадськість, що тримає під контролем неспокійне становище на Близькому Сході та робить кроки щодо запобігання тероризму в Сполучених Штатах.
"Нам належить ще багато зробити протягом наступного року", - сказав прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?