Норвегія збирається провести масштабну програму військових реформ
Категорія
Світ
Дата публікації

Норвегія збирається провести масштабну програму військових реформ

Норвегія збирається провести масштабну програму військових реформ

Норвегія збирається здійснити наймасштабнішу програму військових реформ за останні десятиліття у зв'язку з тим, що збройні сили країни не відповідають тим викликам, які зараз стоять перед скандинавським королівством. Про це заявила міністр оборони Норвегії Іне Еріксен Серейде, передає УНІАН.
"Нові та більш складні завдання стоять перед Норвегією у сфері політики забезпечення безпеки та оборони, проте зараз у нас не вистачає можливостей (для їх здійснення)", - сказала міністр, виступаючи в понеділок зі щорічною лекцією у Військовому товаристві Осло.
Вона підкреслила, що підходи до вирішення цієї проблеми обговорюються вже кілька років. Навесні генштаб і міноборони мають намір представити норвезькому парламенту новий довгостроковий план реформ.
За словами Серейде, хоча витрати на оборону зростають, уряд стоїть перед політичною дилемою, оскільки крім забезпечення обороноздатності країни йому буде необхідно в найближчі роки провести масштабну реструктуризацію економіки у зв'язку з падінням цін на вуглеводні, експорт яких забезпечує понад 20% дохідної частини державного бюджету . Наразі в міноборони розглядають різні варіанти оптимізації витрат, щоб збільшити військовий потенціал Норвегії в ключових областях.
Пріоритетами в міноборони Норвегії називають зміцнення обороноздатності північних областей країни, що межують з РФ, і розширення розвідувального потенціалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?