Уперше з жовтня в Мадаю пустили конвой з гуманітарною допомогою
Категорія
Світ
Дата публікації

Уперше з жовтня в Мадаю пустили конвой з гуманітарною допомогою

Уперше з жовтня в Мадаю пустили конвой з гуманітарною допомогою
Джерело:  BBC

Учора, 11 січня, конвой гуманітарної допомоги доставив їжу 40 тисячам жителів міста Мадая, які перебувають під облогою протягом вже декількох місяців, передає BBC News.
Конвой з гумдопомогою пустили до міста вперше з середини жовтня, коли Всесвітня продовольча програма ООН доставила місячний запас продовольчих пайків для 20000 чоловік.
Глава гуманітарної місії ООН Стівен О'Брайєн виступив після екстреної наради, проведеної Радою Безпеки ООН, щоб обговорити кризу в місті поблизу Дамаска, що перебуває під контролем повстанців.
Він заявив, що в ООН отримали повідомлення, які заслуговують на довіру, про голодні смерті, і додав, що координатор гуманітарної допомоги в лікарні Мадаї бачив близько 400 чоловік, які повинні бути евакуйовані негайно.
"Ми повинні прагнути зробити це і укласти договір на лікування якомога швидше. Або є серйозна небезпека того, що вони помруть від недоїдання або ускладнень щодо інших медичних причин", - сказав О'Брайєн.
Декілька жителів міста отримали дозвіл на виїзд і готують свої речі в очікуванні евакуації.
Загалом близько 44 вантажівок від ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Сирійського Червоного Півмісяця і Всесвітньої продовольчої програми досягли Мадаї з Дамаска в понеділок, 11 січня.
Одночасно вантажівки з допомогою прибули ще в два міста під облогою сил повстанців в північній провінції Ідліб відповідно до угоди між воюючими сторонами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?