Суд в Естонії засудив двох громадян РФ за пособництво тероризму
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд в Естонії засудив двох громадян РФ за пособництво тероризму

Суд в Естонії засудив двох громадян РФ за пособництво тероризму

Харьюський повітовий суд Таллінна засудив двох громадян РФ, які постійно проживають в Естонії, до тюремних термінів за пособництво тероризму, передає УНІАН.
"Раміль Халілов (25 років) засуджений до семи років позбавлення волі, а Роман Манко (30 років) - до п'яти років", - йдеться в повідомленні прес-служби суду. Звинувачені заявили про свою невинність.
На судових слуханнях, які пройшли в кінці листопада, прокурор Лаура Вайк вимагала для Манка покарання у вигляді семи, а для Халілова - у вигляді дев'яти років позбавлення волі.
Поліція безпеки (КАПО) затримала чоловіків у Таллінні в середині квітня, але про те, що вони є громадянами РФ, тоді не повідомлялося. Згідно з висунутим звинуваченням, Халілов і Манко матеріально підтримували Івана Сазанакова, який раніше проживав в Естонії, який, згідно з даними КАПО, прийнявши іслам і змінивши ім'я на Абдуррахмана азана, в 2013 році приєднався до лав бойовиків Ісламської держави в Сирії. За версією слідства, обвинувачені неодноразово постачали грошима Сазанкова, знаючи, що він може скористатися ними для терористичної діяльності. В Естонії він був заарештований заочно, а Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?