Ціни на нафту опустилися до $30, трейдери роблять ставку на ще більше падіння
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту опустилися до $30, трейдери роблять ставку на ще більше падіння

Ціни на нафту опустилися до $30, трейдери роблять ставку на ще більше падіння
Джерело:  Reuters

Ціна на нафту впала до $30 за барель до 12-річного мінімуму у вівторок, 12 січня, коли надлишок не показав ніяких ознак ослаблення, у той час як аналітики кинулися знижувати свої цінові прогнози, а трейдери роблять ставку на подальше зниження, передає Reuters.
Ціни впали приблизно на 16% з початку року через перенасичення, послаблення китайської економіки і потрясіння на фондовому ринку, а також посилення долара, що робить його більш дорогим для тих, хто використовує інші валюти для купівлі нафти.
"Ведмежий настрій, який оточує товар, посилився", - сказала головний аналітик Capital Group Бренда Келлі.
Нафта марки Brent, яка є міжнародним стандартом, впала до мінімуму $30,43 за барель, рівень, який востаннє був у квітні 2004 року, відновившись пізніше на 12 центів або 0,38% до $31,43.
Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) впали до мінімуму $30,41 за барель, який був останній раз у грудні 2003 року, також пізніше піднявшись до $31,06, що вище на 35 центів або 1,11%.
Падіння цін на нафту відбувається щодня з початку 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?