За тиждень українським експортерам видали майже тисячу сертифікатів
Категорія
Економіка
Дата публікації

За тиждень українським експортерам видали майже тисячу сертифікатів

За тиждень українським експортерам видали майже тисячу сертифікатів

Зона вільної торгівлі з ЄС відкриває перед аграріями багато можливостей. Як результат Україна скоротила експорт аграрної продукції в РФ до самого мінімуму, а вітчизняні виробники успішно диверсифікували ринки збуту, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Про це сказала заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.
"За нашими підрахунками, тільки за тиждень нового року було видано майже тисячу сертифікатів українським експортерам, що означає визнання якості українських товарів у Європі, а також говорить про успішний старт ЗВТ. Документ дає право на експорт до ЄС", - зазначила вона.
За новими правилами сертифікати видаватимуть у короткі терміни безкоштовно.
"Зона вільної торгівлі - це виклик і шанс для України. Сьогодні ми експортуємо до 190 країн світу, найбільшу частку в експорті займають Китай, Єгипет, Індія, Іран, Іспанія, Туреччина, Нідерланди, Італія, Польща, Білорусь. Відповідно, на сьогоднішній день ми більше експортуємо в Азію, країни ЄС і африканські країни. Оволодіти європейським ринком означає підтвердити якість продукції на весь світ", - підкреслила заступник міністра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?