Сотні людей були заарештовані під час мітингу в Лейпцигу
Категорія
Світ
Дата публікації

Сотні людей були заарештовані під час мітингу в Лейпцигу

Сотні людей були заарештовані під час мітингу в Лейпцигу
Джерело:  BBC

Поліція німецького міста Лейпциг здійснила 211 арештів після того, як крайні праві прихильники розгромили і спалили будівлі транспортних засобів під час мирного протесту, повідомляє BBC News.
Вони вважають, що рекордний приплив біженців до Німеччини винен у насильстві щодо жінок в новорічну ніч, оскільки влада заявила, що винні у нападах в Кельні були майже виключно з середовища мігрантів. Атаки у відповідь, що відбулися в неділю, в яких постраждали щонайменше 11 осіб з Пакистану, Сирії та Гвінеї, були засуджені урядом як неприпустимі.
Близько 2 тисяч прихильників Legida, лейпцігського руху Патріотичних європейців проти ісламізації Заходу (Pegida), пройшли через місто в понеділок. Вони звинувачують канцлера Ангелу Меркель та її уряд в політиці відкритих дверей в питаннях у справах біженців.
Поки проходив протест, група ультраправих екстремістів і футбольних хуліганів почали погроми в районі Конневіц, який є в значній мірі лівоцентристським, сказала поліція. Близько 250 учасників заворушень розбили вікна, підпалювали автомобілі та сміттєві баки і кидали петарди, через які загорілася підлога в одній з будівель.
У понеділок ввечері також проводили мітинг лівоцентристські активісти, які розгромили автобус, найнятий крайніми правими. У заяві поліції не говориться, чи були затримані представники лівостороннього руху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?