З початку епідемічного сезону в Україні зафіксовано 25 випадків смерті від грипу
Категорія
Події
Дата публікації

З початку епідемічного сезону в Україні зафіксовано 25 випадків смерті від грипу

З початку епідемічного сезону в Україні зафіксовано 25 випадків смерті від грипу
Джерело:  Укрінформ

З початку епідемічного сезону (1 жовтня 2015 року, - Ред.) на 10 січня 2016 року в Україні офіційно зареєстровано 25 випадків смерті від грипу. Такі дані озвучила директор Українського центру з контролю і моніторингу захворювань МОЗ України Любов Некрасова, передає Укрінформ.
«На жаль, станом на 10 січня цього року зареєстровано 25 летальних випадків, які підтверджені фахівцями регіональних установ», - повідомила експерт, додавши, що найбільша кількість летальних випадків офіційно зареєстрована в Одеській області - там померло 15 осіб, у Вінницькій - 7, у Харківській - 1, у Києві - 2 людини. Йдеться про офіційно зареєстровані випадки, неофіційні дані з лікувальних установ можуть відрізнятися в бік збільшення, уточнюють в МОЗ.
За даними міністерства, серед померлих від грипу - 1 дитина до п'яти років, 23 дорослих людини працездатного віку (30-60 років) і одна людина старше 60 років. Всі померлі звернулися за медичною допомогою на п'ятий-шостий день, після госпіталізації летальні випадки сталися в першу-другу добу.
Летальні випадки, в основному, були викликані пневмонією, викликаною вірусом АН1N1, і тільки у Вінницькій області зареєстровано 5 летальних випадків, викликаних вірусом типу В. В одному регіоні епідпороги з захворюваності на грип та ГРВІ не перевищено, однак відбувається активізація вірусу грипу, тому людям з груп ризику настійно рекомендують вживати заходів профілактики: пройти вакцинацію, а в разі захворювання в перший же день звертатися до лікаря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?