У 2016 році МОЗ купуватиме ліки через міжнародні організації
Категорія
Економіка
Дата публікації

У 2016 році МОЗ купуватиме ліки через міжнародні організації

У 2016 році МОЗ купуватиме ліки через міжнародні організації

Надійшла інформація, що в 2016 році МОЗ України проводитиме закупівлю ліків за допомогою міжнародних спеціалізованих організацій. Розпорядження про це 12 січня підписав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Дзеркало тижня.


Як відомо, МОЗ вперше в 2015 році почав закупівлі через міжнародні організації. Були укладені договори з трьома міжнародними організаціями - Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), ПРООН та Crown Agents, визначеними Кабінетом Міністрів, і вже перераховані кошти на забезпечення ліками за 12 державними програмами на загальну суму понад 2,2 млрд грн.


19 березня Верховна Рада ухвалила закон про державні закупівлі ліків через міжнародні організації. Наразі планується, що через міжнародні організації закуповуватимуться препарати за чотирма Нацпрограмами - програма імунізації, лікування туберкульозу, лікування ВІЛ і лікування гепатитів, водночас цей перелік може бути розширений з урахуванням можливостей міжнародних організацій.


Раніше повідомлялося, що міністр охорони здоров'я  Олександр Квіташвілі вважає цю подію одним із найбільших досягнень сучасної медицини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?