Перевіряти їжу на кількісний вміст цукру і калорій можна буде на відстані
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Перевіряти їжу на кількісний вміст цукру і калорій можна буде на відстані

Перевіряти їжу на кількісний вміст цукру і калорій можна буде на відстані
Джерело:  Настрій

На виставці CES в Лас-Вегасі, що пройшла не так давно, були представлені унікальні прилади: аналізатор калорій і поживного складу продуктів DietSensor і біосенсор, що випускає світло у реакції на присутність цукру або кисню, передає Настрій.

Аналізатор калорій - це кишеньковий сканер, що показує, скільки вуглеводів, білків і жирів реально можна знайти в продукті. Пристрій використовує молекулярний сенсор, який відсилає отриману інформацію на мобільний додаток. Це геніальне рішення для тих, що худнуть і для осіб, змушених обмежувати себе за медичними показаннями. Сенсор в майбутньому навчать розпізнавати сирі і приготовані продукти, а також соуси і заправки для салату. І, що важливо, інформацію можна постійно оновлювати. Сенсор випускає світловий промінь, який особливим чином відбивається від об'єкта в залежності від його молекулярного складу. До речі, за схемою відображення можна зрозуміти, наскільки свіжий продукт і чи є ризик отруєння.

Біосенсор, про який йде мова, в товщину не перевищує людське волосся. Він зроблений з гелю з сотнями мікроскопічних пор. Гель покритий молекулами, що випускають світло. Світловий сигнал видається в присутності цукру або кисню. При цьому є окремий зчитуючий пристрiй. Його треба розташувати над поверхнею шкіри, в тому місці, де вшили біосенсор. Пристрій за лічені секунди зрозуміє, яка концентрація цукру в тілі. Клінічні випробування системи повинні початися навесні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?