Управління метрополітену закликало не довіряти неперевіреним благодійним організаціям
Категорія
Культура
Дата публікації

Управління метрополітену закликало не довіряти неперевіреним благодійним організаціям

Управління метрополітену закликало не довіряти неперевіреним благодійним організаціям
Джерело:  BBC

Наталка Макогон, - начальник прес-служби Київського метрополітену, - в рамках обговорення збору коштів в підземці виступила із заявою про те, що не слід жертвувати гроші неперевіреними благодійним організаціям, передає BBC Україна.


"Вже наступного тижня на ескалаторах буде звучати звернення до пасажирів з проханням не жертвувати кошти неперевіреними організаціям. Також буде опрацьована технічна можливість впровадження такого ж оголошення у вагонах і на моніторах", - зазначила Макогон.


У поліції розповіли про 100 випадків шахрайства під час збору коштів у метро.


Як розповіла одна з ініціаторів законопроекту №3215 (про діяльність волонтерських організації і заборона збору коштів в громадському транспорті) Катерина Жук, більшість "людей з урнами" працюють від легально зареєстрованих фондів, але куди витрачаються кошти, ніхто нікому не звітує.


"Вони зобов'язані звітувати раз на рік до податкової інспекції, а реального руху коштів ніхто не може відстежити. Ми не раз ловили таких "за руку", - пояснила вона.


Координатор волонтерського центру допомоги вимушеним переселенцям на Фролівській 9/11 Арсеній Фінберг і представник фонду "Пігулки" Алла Антонова додали, що відповідальні благодійні організації регулярно публікують фінансові звіти і не працюють з ящиками в транспорті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?