У школах Норвегії введуть підготовку кіберспортсменів
Категорія
Технології
Дата публікації

У школах Норвегії введуть підготовку кіберспортсменів

У школах Норвегії введуть підготовку кіберспортсменів

Керівництво середньої школи Garnes Vidaregåande Skule в місті Берген в Норвегії вирішило додати предмет з підготовки кіберспортсменів в курс шкільної програми. Курс навчання розрахований на три роки, навчання розпочнеться у серпні 2016, передає  lenta.ru.

Заняття для групи з 30 осіб проходитимуть п'ять разів на тиждень. Школярі не тільки будуть на практиці вивчати виграшні стратегії в іграх, але і пройдуть курс фізпідготовки. Як приклад представники школи назвали вправи для розтяжки м'язів, що дозволяють легше переносити тривале сидіння перед монітором.

Укладачі курсу поки не визначилися з дисциплінами. Передбачається, що їх буде дві, в списку можливих варіантів - стратегія Starcraft II, шутер Counter-Strike: Global Offensive і MOBA-ігри DotA 2 і League of Legends.

До цих пір в Норвегії подібні заняття з кіберспорту пропонували тільки дві народні школи. Так в країні називають освітні установи пансіоном типу, в яких випускникам середніх шкіл пропонують розраховані на рік курси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?