Підтримання сили мускулатури стає все більш важким у міру старіння, позаяк літні люди втрачають м'язову масу. Тепер американські вчені з Університету Айови більш пильно розглянули, як зберегти наші м'язи такими ж сильними, як вони були в молодості, пише Orthodox.
М'язова слабкість і атрофія є серйозними проблемами для літніх людей, відзначають фахівці, і чинять великий вплив на якість життя та здоров'я. У попередніх дослідженнях вчені визначили урсолову кислоту, яка міститься в яблучній шкірці, і томатідін, що міститься в зелених помідорах. За словами експертів, ці маленькі молекули можуть запобігти атрофії м'язів, викликаній недоліком харчування і низьким рівнем активності. В останньому дослідженні, проте, вчені зосередилися на цих з'єднаннях трохи уважніше.
Фахівці виявили, що урсолова кислота і томатідін різко зменшують пов'язані з віком м'язову слабкість і атрофію у мишей. В ході випробувань літніх мишей з віковою м'язовою слабкістю і атрофією протягом двох місяців годували продуктами, що містять або 0,27% урсолової кислоти, або 0,05% томатідін. Результати показали, що обидві сполуки збільшили м'язову масу на 10%. Таким чином, в урсолової кислоти і томатідіна є великий потенціал бути інструментами для роботи з м'язовою слабкістю і атрофією в процесі старіння, кажуть вчені.
- Категорія
- Наука та медицина
- Дата публікації