Медики з'ясували, як підтримувати м'язи в постійному тонусі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики з'ясували, як підтримувати м'язи в постійному тонусі

Медики з'ясували, як підтримувати м'язи в постійному тонусі
Джерело:  Ортодокс

Підтримання сили мускулатури стає все більш важким у міру старіння, позаяк літні люди втрачають м'язову масу. Тепер американські вчені з Університету Айови більш пильно розглянули, як зберегти наші м'язи такими ж сильними, як вони були в молодості, пише Orthodox.
М'язова слабкість і атрофія є серйозними проблемами для літніх людей, відзначають фахівці, і чинять великий вплив на якість життя та здоров'я. У попередніх дослідженнях вчені визначили урсолову кислоту, яка міститься в яблучній шкірці, і томатідін, що міститься в зелених помідорах. За словами експертів, ці маленькі молекули можуть запобігти атрофії м'язів, викликаній недоліком харчування і низьким рівнем активності. В останньому дослідженні, проте, вчені зосередилися на цих з'єднаннях трохи уважніше.
Фахівці виявили, що урсолова кислота і томатідін різко зменшують пов'язані з віком м'язову слабкість і атрофію у мишей. В ході випробувань літніх мишей з віковою м'язовою слабкістю і атрофією протягом двох місяців годували продуктами, що містять або 0,27% урсолової кислоти, або 0,05% томатідін. Результати показали, що обидві сполуки збільшили м'язову масу на 10%. Таким чином, в урсолової кислоти і томатідіна є великий потенціал бути інструментами для роботи з м'язовою слабкістю і атрофією в процесі старіння, кажуть вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?