Ціна на нафту в 2016 році може скласти $25 за барель - глава Сбербанку
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Ціна на нафту в 2016 році може скласти $25 за барель - глава Сбербанку

Ціна на нафту в 2016 році може скласти $25 за барель - глава Сбербанку
Джерело:  Дощ

Президент і голова правління Сбербанку РФ Герман Греф припускає, що в 2016 році ціна на нафту складе $25 за барель. За його словами, низькі ціни на нафту зберігатимуться протягом тривалого часу. При цьому, за прогнозами Грефа, при падінні ціни на нафту до $25 за барель, курс долара може скласти 80 рублів, повідомляє Дождь.
«У нас був такий сценарій - $30, правда. Але тепер вже $30 неактуально. У нашому бізнес-плані це був песимістичний сценарій, а на початку року став реальним», - сказав глава Сбербанку, зазначивши, що поточна девальвація рубля поки не критична для достатності капіталу банку.
Також Греф повідомив, що рішення ОПЕК вже не чинять істотного впливу на нафтові ціни.
При цьому нафтові котирування знижуються протягом тижня. У понеділок, 11 січня, ціна на нафту марки Brent подешевшала на 6%, WTI - на 5,3%. У вівторок, 12 січня, станом на 14:00 ціна Brent виросла до $31,78 за барель, WTI зменшилася - $31,4 за барель.
Раніше аналітики британського банку Standard Chartered спрогнозували, що в 2016 році ціна на нафту може опуститися до $10 за барель.
Світові ціни на нафту продовжують падіння на тлі побоювань з приводу попиту на сировину з боку Китаю. Учасники ринку побоюються наслідків від уповільнення економіки Китаю. У перші дні 2016 року Народний банк Китаю послабив позиції юаня до долара більш ніж на 1,5%. Це стало найбільшою зміною курсу національної валюти КНР з серпня 2015 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?