Обама зробив своє останнє звернення до народу
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама зробив своє останнє звернення до народу

Обама зробив своє останнє звернення до народу
Джерело:  The Independent

У своєму останньому зверненні до народу «Про стан країни» президент США Барак Обама розповів про свої мрії про майбутнє країни, коли він покине свій пост, передає The Independent.
Він говорив про те, що було багато досягнень, у тому числі контроль "найсильнішої, найміцнішої економіки в світі", протистояння загрозі зміни клімату, забезпечення транстихоокеанського партнерства, щоб відкрити ринки і захистити працівників і навколишнє середовище.
Він сказав, що в його останні 12 президентських місяців міг би продовжувати працювати над питаннями, які продовжували його турбувати - «зламана система імміграції, захист наших дітей від збройного насильства. Рівна оплата за рівну працю». Він сказав, що системи соціального забезпечення соціальної безпеки та медицини більш важливі, ніж будь-коли. Але, враховуючи, що це його останнє звернення, Обама сказав, що хотів би дивитися далі в майбутнє.
"Я не хочу говорити тільки про наступний рік. Я хочу зосередитися на найближчих п'яти роках, десяти роках, і більше, - сказав він. - Ми живемо у час надзвичайних змін - змін, які впливають на те, як ми живемо, як ми працюємо, нашу планету і наше місце у світі».
Не називаючи республіканців, які намагаються порушити питання загрози, яка походить від мусульманських біженців, Обама звернувся до історії, щоб показати, що США стикалася - і впоралася - зі змінами в минулому.
"Америка проходила через великі зміни і раніше - війни і депресії, притоки іммігрантів, працівників, що борються за справедливу справу, і руху для розширення громадянських прав, - сказав він. - Щоразу там були ті, хто говорив нам боятися майбутнього; ті, хто стверджував, що ми могли б загальмувати зміни, обіцяючи відновити колишню славу, якщо з'являлася група або ідея, що загрожує взяти Америку під контроль".
Обама наполіг, що США залишається найбільш потужною і впливовою країною в світі, від Азії до Близького Сходу, і що військові країни не мають рівних їм. Він сказав, що американська зовнішня політика повинна бути спрямована на погрози від ІДІЛ і Аль-Каїди, і попередив, що нестабільність продовжуватиме бути нормою в багатьох частинах світу, і він продовжуватиме просити США "допомогти вирішити ці проблеми".
Коли Обама вперше балотувався на пост президента - підтриманий гаслом "Так, ми можемо" - він поклявся спробувати змінити характер політики у Вашингтоні і покласти край міжпартійним чварам, але сказав, що так і не зміг вирішити цю проблему.
"Це один з небагатьох жалів мого президентства - злість і підозрілість між сторонами погіршилася, а не поліпшилася", - сказав він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?